Audi

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Audi 100 ) Migająca kontrolka temperatury cieczy



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum AUDI Forum Strona Główna -> ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
StanSz

Debiutant



Dołączył: 08 Sty 2018
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość / region): Goleniów,zachodniopomorskie
Posiadane auto: Audi 100
Piwa: 1/0
Wysłany: Pon 08 Sty 2018, 20:13
Temat postu:

Migająca kontrolka temperatury cieczy


Witam.Od kilkunastu dni mam problem z migającą kontrolką temperatury cieczy,wskażnik temperatury działa normalnie,pokazuje temperaturę jak zawsze do tej pory.Poziom płynu sprawdzony-jest ok-czujnik poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym sprawdzony,działa poprawnie,wentylator po osiągnięciu ponad 90 stopni normalnie działa.Sprawdziłem również wszystkie połączenia elektryczne,wyglądają dobrze.Czujnik temperatury jest dwupinowy,płaski, wmontowany na króćcu przy głowicy,z góry/obok jest jeszcze drugi czujnik a pod spodem króćca jeszcze jeden-na obydwu kostki kwadratowe dwupinowe.Najciekawsze jest to,że jeżeli od czujnika tego płaskiego/temperatury/sterującego wskażnikiem temperatury w kabinie odłączę jeden przewód/dwukolorowy,zielono-i chyba niebieski a pozostawię ten drugi-brązowy/ to wszystko działa normalnie,kontrolka nie świeci.Jeżeli zewrę przewody we wtyczce od czujnika poziomu płynu/przy odłączonym tym jednym przewodzie/ to wtedy kontrolka miga-znaczy zachowuje się poprawnie,więc to nie jest problem z poziomem płynu chłodzącego.Wymieniałem ten czujnik na nowy/oryginalnego niestety nie znalazłem/to wtedy wszystko było jakby normalnie,kontrolki reagują poprawnie ale nie działa wskażnik temperatury w kabinie.Więc zamontowałem stary czujnik,odłączyłem jeden przewód jw. i wszystko wygląda jakby normalnie,ale czy na pewno jest to właściwe i bezpieczne?.
Pozdrawiam StanSz.Jeżeli ktoś byłby w stanie rozwikłać ten problem to będę bardzo wdzięczny.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum AUDI Forum Strona Główna -> ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Audi 100 »

Opinie o samochodach Audi 100 - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne


Audi

A4

34 700

2008r.

174 000 km

pomorskie

Audi

A6

59 000

2010r.

123 000 km

pomorskie

Audi

A4

13 900

2002r.

258 000 km

małopolskie

Audi

A8

198 000

2015r.

75 000 km

pomorskie

Audi

A4

19 900

2006r.

220 000 km

wielkopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: AUDI TECH TEAM   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System