Audi

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum AUDI Forum Strona Główna -> ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jacors4

Debiutant



Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 12

Posiadane auto: audi 100 c3 2.3E
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 15 Lut 2008, 23:12
Temat postu:

problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


mam problem jak jest audi zimne to odpala mi na dotkniecie ale jak naprzykład wyjade zaraz z garazu i ja zgasze to pozniej mam problem z odpaleniem i musze troche chechłac rozrusznik! wymienilem swiece, przewody sil. krokowy i to samo ezeli cos wiecie na ten temat to czekam na pomoc!
Powrót do góry
markokas

Dyskutant



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 76


Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 16 Lut 2008, 13:27
Temat postu:

Re: ( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


Ja też mam ten problem ale nie zawsze, ponoć ma na to wpływ temperatura silnika. W poradniku opisują że te modele wtrysku mogą mieć utrudniony rozruch gorącego silnika i dlatego w wersje USA mają montowany dodatkowy wentylator, który schładza wtryski. Spotkałem się też z problemem pęcherzyków powietrza ale prawde powiedziawszy ja poprostu naciskam gaz do dechy i po 3,4 sekundach odpala tak też zalecają. Chyba nie ma co walczyć z tym bo koszty mogą nas przerosnąc a sam producent mówi o pewnych niedogodnościach.
Powrót do góry
jacors4

Debiutant



Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 12

Posiadane auto: audi 100 c3 2.3E
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 16 Lut 2008, 23:45
Temat postu:

Re: ( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


własnie tak robie i odpala! tylko szkoda mi baterii! a wogole to ak dziala ci wspomaganie?bo u mnie jest zalane swierzo co prestone( http://allegro.pl/item313010549_prestone_plyn_do_wspomagania_nr_1_w_usa_od_ss_.html ) tak sie reklamuje, ale w polskich warunkach nie jest za specjalnie bo przy minusowych temperaturach auto musi pochodzic z minute zanim wspomaganie ruszy! a najgorsze ze w okolicy nie ma zadnego mechanika co by sie choc troche znal na audi 5 cylindrowym... za to polecam plyn do chlodnic marki prestone http://allegro.pl/item313010532_prestone_plyn_do_chlod_37_c_nr_1_w_usa_od_ss.html nie ma mowy o przegrzaniu motoru!!! link podaje tylko dla przykladu bo plyn jest dostepny prawie w karzdym super makecie w takiej samej cenie!
_________________
audi 100 c3 1.8->2.3E avant + Lanos Sport 1.6 16v
Powrót do góry
markokas

Dyskutant



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 76


Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 17 Lut 2008, 20:46
Temat postu:

Re: ( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


Ja nie używam drogich płynów do wspomaganie tylko taki za 24 PLN i nie ma problemu zimno ciepło chodzi ok tylko pompa trochę się poci ale to taki urok C3. A co do 5 cylindrówek z ke-jetronikiem to nawet w serwisie mnie nie obsłużyli twirdząc że nie mają odpowiednich przyrządów.
Powrót do góry
jacors4

Debiutant



Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 12

Posiadane auto: audi 100 c3 2.3E
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 18 Lut 2008, 00:47
Temat postu:

Re: ( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


no dobra ale zalewasz jakims plynem ATF czerwonym czy boksolem czy cos w tym stylu? ja czytalem gdzies w necie ze te pompy ponoc przyjmuja tylko orginalny VW-audi zielony! umnie układ kierowniczy jest troche niemrawy i mam do niego zastrzerzenia! a moze to wina pompy nie wiem! troche sie boje testowac innych plynow bo nie chce miec pozniej problemow z pompą a wiem ze to duze koszta!
_________________
audi 100 c3 1.8->2.3E avant + Lanos Sport 1.6 16v
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 18 Lut 2008, 00:47
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
markokas

Dyskutant



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 76


Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Lut 2008, 22:26
Temat postu:

Re: ( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


Co do koloru to ten płyn też jest zielony ale nazwę ci podam jak go przyniose z garażu. Pompa to dość proste urządzenie i może twoja nie daje odpowiedniego ciśnienia.Jaką masz pewność że ten płyn co kupujesz nie jest taki sam jak mój (chodzi o właściwości ,lepkość itp)
Powrót do góry
jacors4

Debiutant



Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 12

Posiadane auto: audi 100 c3 2.3E
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Lut 2008, 23:45
Temat postu:

Re: ( Audi 100 ) problemy z ponownym odpaleniem 2.3E


no raczej pompa wspomagania w audi 2.3 nie jest takim prostym urzadzeniem! jest to pompa tłokowa wysokocisnieniowa ktora daje rowniez cisnienie na serwo i raczej nie spotyka sie takich w innych autach zazwyczaj sa to pompy łopatkowe!
_________________
audi 100 c3 1.8->2.3E avant + Lanos Sport 1.6 16v
Powrót do góry
Karoln

Czytelnik



Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Legionowo
Posiadane auto: audi10 c4
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 05 Gru 2012, 21:26
Temat postu:

rozruch


markokas napisał:
Ja też mam ten problem ale nie zawsze, ponoć ma na to wpływ temperatura silnika. W poradniku opisują że te modele wtrysku mogą mieć utrudniony rozruch gorącego silnika i dlatego w wersje USA mają montowany dodatkowy wentylator, który schładza wtryski. Spotkałem się też z problemem pęcherzyków powietrza ale prawde powiedziawszy ja poprostu naciskam gaz do dechy i po 3,4 sekundach odpala tak też zalecają. Chyba nie ma co walczyć z tym bo koszty mogą nas przerosnąc a sam producent mówi o pewnych niedogodnościach.
mam podobny problem samochód pali praktycznie od dotyku ma problemy przy ruszaniu potrafi zgasnąć a przy małej ilości paliwa tj jakies 10 litrów nie chce odpalic nie chce też chodzić na gazie wolne obroty ma dopiero co kupiłem ten samochód i nie mam pojęcia o nim muszę jechać nim do angli prosze o pomoc
Powrót do góry
skype status
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum AUDI Forum Strona Główna -> ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Audi 100 »

Opinie o samochodach Audi 100 - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne


Audi

A6

60 000

2010r.

123 000 km

pomorskie

Audi

A3

15 900

2004r.

152 000 km

małopolskie

Audi

RS5

178 000

2013r.

70 000 km

pomorskie

Audi

A6

23 500

2004r.

285 000 km

pomorskie

Audi

A4

16 900

2004r.

206 000 km

wielkopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: AUDI TECH TEAM   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System