Audi

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Audi 100 ) Migająca kontrolka temperatury cieczy



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum AUDI Forum Strona Główna -> ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
StanSz

Czytelnik



Dołączył: 08 Sty 2018
Posty: 2
Skąd jesteś (miejscowość / region): Goleniów,zachodniopomorskie
Posiadane auto: Audi 100
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 08 Sty 2018, 20:13
Temat postu:

Migająca kontrolka temperatury cieczy


Witam.Od kilkunastu dni mam problem z migającą kontrolką temperatury cieczy,wskażnik temperatury działa normalnie,pokazuje temperaturę jak zawsze do tej pory.Poziom płynu sprawdzony-jest ok-czujnik poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym sprawdzony,działa poprawnie,wentylator po osiągnięciu ponad 90 stopni normalnie działa.Sprawdziłem również wszystkie połączenia elektryczne,wyglądają dobrze.Czujnik temperatury jest dwupinowy,płaski, wmontowany na króćcu przy głowicy,z góry/obok jest jeszcze drugi czujnik a pod spodem króćca jeszcze jeden-na obydwu kostki kwadratowe dwupinowe.Najciekawsze jest to,że jeżeli od czujnika tego płaskiego/temperatury/sterującego wskażnikiem temperatury w kabinie odłączę jeden przewód/dwukolorowy,zielono-i chyba niebieski a pozostawię ten drugi-brązowy/ to wszystko działa normalnie,kontrolka nie świeci.Jeżeli zewrę przewody we wtyczce od czujnika poziomu płynu/przy odłączonym tym jednym przewodzie/ to wtedy kontrolka miga-znaczy zachowuje się poprawnie,więc to nie jest problem z poziomem płynu chłodzącego.Wymieniałem ten czujnik na nowy/oryginalnego niestety nie znalazłem/to wtedy wszystko było jakby normalnie,kontrolki reagują poprawnie ale nie działa wskażnik temperatury w kabinie.Więc zamontowałem stary czujnik,odłączyłem jeden przewód jw. i wszystko wygląda jakby normalnie,ale czy na pewno jest to właściwe i bezpieczne?.
Pozdrawiam StanSz.Jeżeli ktoś byłby w stanie rozwikłać ten problem to będę bardzo wdzięczny.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum AUDI Forum Strona Główna -> ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Audi 100 »

Opinie o samochodach Audi 100 - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Audi 100 ) Porady, problemy techniczne






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: AUDI TECH TEAM   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System